Waarom hyaluronzuur niet mag ontbreken in je make-up

Heb je last van een droge en gevoelige huid in de winter? Dat is volkomen normaal, want de temperatuurverschillen buiten en binnen zorgen ervoor dat je huid meer vocht verliest. Je huid krijgt het niet alleen buiten zwaar te verduren, maar lijdt ook onder de lage luchtvochtigheid binnenshuis. De oplossing? Voeg hyaluronzuur toe aan je huidverzorgingsroutine en make-up. Dat is trouwens niet alleen in de winter belangrijk, want optimale hydratatie is heel het jaar door een must. In deze blog vertel ik je alles over deze bekende vochtmagneet!

 Wat is hyaluronzuur juist?

Hyaluronzuur is een polysaccharide molecuul, wat we ook kennen onder de term Hyaluronan. Het is een echte dorstlesser en is dus van cruciaal belang voor een soepele, volle en gezonde huid! Daarom vind je dit ingrediënt vaak terug in heel wat skincare producten voor de reiniging, verzorging en bescherming van je huid. 
Deze stof wordt van nature aangemaakt door je huid. Maar wist je dat de hoeveelheid hyaluronzuur afneemt, naarmate je ouder wordt? Op latere leeftijd verliest de huid dus veel sneller vocht. Toch is deze vochtmagneet, samen met collageen en elastine, echt noodzakelijk. Deze stoffen vormen je bindweefsel en geven op die manier hydratatie en stevigheid aan de huid. 

Redenen waarom je huid een tekort heeft aan vocht 

Niet alleen het verouderingsproces heeft een invloed op het vochtgehalte van je huid, er zijn nog heel wat andere oorzaken
  • Een verstoorde huidbarrière, door bijvoorbeeld het gebruik van schadelijke make-up. Wanneer de barrière van je huid uit balans is, kan je huid minder goed vocht vasthouden. Gebruik daarom gezonde, minerale make-up en huidverzorging aangepast aan jouw huidtype. 
  • Een lage luchtvochtigheid en temperatuurschommelingen. Zet jij de verwarming hoger in de winter, of brandt de haard ‘s avonds? Een tip: verhoog de luchtvochtigheid in huis met een diffuser (luchtbevochtiger). Zo’n toestel verspreidt een nevel (water), wat door de lucht wordt opgenomen. 
  • Ook stress kan aan de basis liggen, want dit verstoort je hormoonhuishouding, waardoor je lichaam minder goed vocht vasthoudt. 

De gevolgen van een tekort aan vocht

Wanneer je huid een tekort aan vocht heeft, zal je ook heel wat nadelige gevolgen ervaren zoals schilfertjes, een doffe teint en droogtelijntjes. Je huid voelt minder elastisch aan en je kan last krijgen van jeuk en irritatie. Allesbehalve fijn dus! Daarom is het zo belangrijk om deze tekorten aan te vullen, zodat je huid gezond en stralend blijft, je hele leven lang! 

Vul je tekorten aan met skincare en make-up op basis van Hyaluronzuur 

Wil je jouw huid optimaal verzorgen? Kies dan volop voor producten op basis van hyaluronzuur. Zuivere make-up zal de mooiste resultaten opleveren. De producten van jane iredale bevatten unieke formules met krachtige, natuurlijke ingrediënten die zorgvuldig werden uitgezocht en onderzocht. Alleen maar het beste voor je huid!
Deze 4 producten met hyaluronzuur zijn ideaal om je huid/lippen in de winter een boost te geven
  • HydroPure Hyaluronic Lip Gloss : deze fluweelzachte gloss zorgt niet alleen voor langdurige hydratatie, maar biedt je lippen ook de verzorgende voordelen van een balsem. 
  • HydroPure Hyaluronic Acid Lip Treatment : deze lipbehandeling beschermt, herstelt en hydrateert je lippen.
  • Smooth Affair illuminating Glow: deze primer op basis van hyaluronzuur houdt vocht in je huid vast en maakt zo ook fijne lijntjes en poriën minder zichtbaar. 
  • HydroPure Tinted Serum : een licht getinte foundation met lichte dekking, ideaal voor de normale, droge of verouderde huid. Het bevat hyaluronzuur en COQ10 en werkt zowel hydraterend als verstevigend.
Heb jij graag advies op maat van je huid? 
Dan kan je ook make-up advies boeken bij Encanto in Leuven. Ik geef je graag tips en tricks rond de minerale, gezonde make-up van jane iredale, waardoor jij jouw natuurlijke schoonheid leert benadrukken. 
Lees meer over make-upadvies
Kleurrijke stijlvolle groetjes,
Sigrid 


Waarom hyaluronzuur niet mag ontbreken in je make-up

Collageensupplementen voor de huid: dingen die je zeker moet weten!

Collageensupplementen voor de huid: er zijn zoveel mogelijke opties, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Spijtig genoeg is er ook zoveel verschil in kwaliteit, en is het dus helemaal geen garantie dat je de juiste keuze maakt. Daarom verzamelde ik al mijn tips en zaken die je zeker moet weten, vooraleer je een collageensupplement aankoopt.

Lees meer

Een make-up workshop : leer je natuurlijke schoonheid accentueren!

Een individuele make-up workshop is echt voor iedereen een meerwaarde, ook wanneer je eigenlijk niet veel make-up draagt. Bij Encanto werk ik namelijk met de minerale make-up van jane iredale. Het grote voordeel? Je voelt niet eens dat je make-up draagt en dankzij de minerale ingrediënten ziet het resultaat er altijd natuurlijk uit! Daarnaast leer jij hoe je jouw natuurlijke schoonheid extra kan accentueren. Hoe zo’n workshop make-up of adviesmoment juist in zijn werk gaat? Dat vertel ik je graag in deze blog.

Lees meer

Persoonlijk Kleuradvies : ontdek welke kleuren je goed staan

De juiste kleuren zetten jouw natuurlijke schoonheid extra in de kijker. Omgekeerd geldt dat ook, er zijn nl kleuren die ervoor zorgen dat jouw mooiste puntjes niet genoeg in de verf worden gezet. Vraag je je weleens af waarom een bepaalde kleur je goed staat? Of speel jij het vaak op veilig, en durf je eigenlijk niet goed experimenteren? Bij persoonlijk kleuradvies ontdek jij welke kleuren je nu echt goed staan, zodat jij altijd stralend door het leven kan gaan! Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan even verder.

Lees meer

Waarom persoonlijk Stijladvies? Dit zijn de voordelen!

We zien er allemaal graag goed uit, maar we zien vaak enkel onze "minpuntjes" als we voor de spiegel staan. Spijtig toch? Jij verdient het om met een WOW-gevoel naar jezelf te kijken. Wat houdt persoonlijk stijladvies in?

Lees meer

Waarom is de minerale make-up van jane iredale zo goed?

De minerale make-up van jane iredale is gezond én goed voor je huid want het maakt je huid mooi én het verzorgt en beschermt ze tegelijkerheid. Hieronder vind je de 7 belangrijkste voordelen van minerale make-up.

Lees meer

Powder-Me SPF30 Refill Brush

De NIEUWE Powder-Me SPF 30 Refill Brush biedt een gewichtloze breedspectrum zonbescherming. Deze luxueuze, navulbare borstel past perfect in je tas en in je dagelijks leven! De luchtige poederformule is zowel voor je lichaam als je gelaat en kan zelfs moeiteloos over je make-up gedragen worden! Het blinkt en plakt niet, pikt niet in je ogen en is bovendien 40 min. waterresistent!

Lees meer

Smart Sun & Skincare Skin by Dings

Veilige, multifunctionele Sun & Skincare van Skin by Dings. Anti-aging, hypoallergeen, niet getest op dieren, vegan, glutenvrij en koraalvriendelijk, 100 % Belgisch én zeer aangenaam (niet plakkerig of blinkend). veilige zonnefilters (80% van natuurlijke oorsprong). Geschikt voor de ganse familie (ook baby's). Feel good vibes only!

Lees meer

Enlighten Plus Under-Eye Concealer

Ontdek de nieuwe revolutionaire Under-Eye concealer Enlighten Plus! Deze unieke all-round concealer zal meteen, maar ook blijvend op lange termijn, zorgen voor jeugdige, heldere ogen! De huid onder je ogen verheldert, ontzwelt en verzacht, maar ook de fijne lijntjes en rimpels worden zichtbaar vervaagd. Met SPF30/20 zodat de dunne huid onder je ogen beschermd is tegen de zon!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x