Collageensupplementen voor de huid: dingen die je zeker moet weten!

Collageensupplementen voor de huid: er zijn zoveel mogelijke opties, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Spijtig genoeg is er ook zoveel verschil in kwaliteit, en is het dus helemaal geen garantie dat je de juiste keuze maakt. Daarom verzamelde ik al mijn tips en zaken die je zeker moet weten, vooraleer je een collageensupplement aankoopt. 

1. Is er een verschil tussen collageendrankjes, poeders, pillen en collageencrèmes ? 

Collageensupplementen vind je in allerlei vormen. Van poeders tot collageendrankjes, pillen of skin care. Wat is nu eigenlijk het beste? Laten we beginnen met skin care crèmes op basis van collageen. De moleculen zijn te groot, waardoor ze niet kunnen doordringen in je huid. Daarom is orale inname steeds aangeraden, om je huid langs binnen de juiste voeding te geven. Maar de vraag is dan : bereik je het meeste resultaat met vloeibare collageen, pillen of poeders? 
Van zodra je onbewerkte collageen inslikt, wordt dit direct afgebroken door je maagsappen waardoor het 70% van zijn werking verliest. Ook zuurstof is de vijand van collageen. Elke keer je de zak van je poedercollageen opent, wordt het product geoxideerd en afgebroken. En wat met pillen? Van wat is het omhulsel gemaakt? De kans is groot dat het iets is dat je lichaam niet kan afbreken met als gevolg dat je lichaam het product niet kan opnemen. 
Vloeibare collageen wordt veel beter opgenomen dan poeders en pillen, waardoor je veel sneller resultaten ziet en voelt (innerlijk én uiterlijk). Het supplement Collagen Elixir (verkrijgbaar bij Encanto) bevat een unieke Double Nutrition Technology, ontwikkeld na 10 jaar wetenschappelijke studies van 200 wetenschappers en 50 artsen, zodat het optimaal geabsorbeerd wordt. Vloeibaar collageen is dus steeds de beste keuze!

2. Waarom heeft je huid collageen nodig? 

We worden allemaal ouder, de tijd kunnen we jammer genoeg niet stilzetten. Naarmate we ouder worden, neemt ook de collageenproductie van de huid af. Collageen is een lijmvormend eiwit dat ons lichaam aanmaakt. Het geeft structuur en elasticiteit aan ons haar, nagels, botten, spieren en gewrichten. 
Waarom je huid en lichaam collageen nodig heeft: 
  1. Het houdt je huid soepel, rimpelvrij, glad en stevig. Het zorgt daarnaast ook voor de elasticiteit van de huid.
  2. Daarnaast bevat het glycerine, wat de spieren voeding geeft. Collageenafname zorgt ervoor dat spieren en gewrichten minder soepel worden. Zo wordt het lichaam stijver en kan je minder soepel bewegen.

Het is dus niet zo dat enkel je huid collageen nodig heeft, want heel je lichaam profiteert ervan.
 

3. Welke soorten collageen zijn er? 

Collageen bestaat niet alleen in verschillende vormen (poeders/ pillen/ drankjes), maar er zijn ook heel wat soorten. Collageen van type I is de bouwsteen van de structuur van onze huid en maakt ongeveer 80% van de huidlaag uit.
Marine-collageen is de beste keuze, omdat dit het dichtst aanleunt bij het menselijk collageen. Het bestaat uit unieke, gespecialiseerde aminozuren die gericht zijn op de gezondheid van de huid en de natuurlijke productie van collageen door het lichaam ondersteunen. Collagen Elixir bevat marine-collageen en is vloeibaar, al twee belangrijke voorwaarden voor een optimaal resultaat. 

4. Wat is marine-collageen dan juist?

Het marine-collageen in Collagen Elixir is afkomstig van in het wild gevangen koudwatervis uit de wateren voor de kust van Noorwegen, waarbij strenge, milieuvriendelijke praktijken worden gevolgd. 
Geen zorgen, dit proeft absoluut niet naar vis! Het bevat ook nog andere essentiële ingrediënten zoals zink, biotine, vitamine C en een cocktail van plantaardige ingrediënten (zoals goji- en acerola-bessenextracten en aloë vera-sap.) Collagen Elixir heeft hierdoor een zachte, zoete smaak. 

5. Moet ik collageen heel mijn leven blijven innemen?

Dikwijls wordt de vraag gesteld of dit tijdelijk ingenomen wordt, of levenslang. 
Je kan een kuur volgen van minstens 3 maanden want die periode heeft je lichaam minimum nodig om het Collagen Elixir zijn werk te laten doen. De tekorten worden eerst opgevuld waar je lichaam het het meest nodig heeft. Als je het Collagen Elixir wenst in te nemen voor de vermindering van je rimpels of donkere kringen, maar je hebt ook tekorten op vlak van haar, nagels of gewrichten, zal het eerst daar naartoe gaan en zal het op iets langere termijn pas zichtbaar zijn aan je rimpels en donkere kringen.
Net als bij 3 maanden intensief sporten geldt, als je volledig stopt, gaat je conditie stilaan weer achteruit. Dat is bij het collageen ook het geval, want de afbraak van ons eigen collageen gaat onverminderd door.
Als je gezond wil zijn en het verouderingsproces wilt tegenhouden, dan neem je het collageensupplement elke dag, je hele leven lang. Ik maak vaak deze vergelijking: je moet je toch ook de rest van je leven tegen de zon beschermen, groenten en fruit eten, sporten, naar de kapper gaan…? Niemand zegt dan: moet ik dat voor de rest van mijn leven doen?
Wanneer je dagelijks je collageensupplement neemt, draag je iedere dag zorg voor je huid & je lichaam. 

6. Ik vind het duur, waarom deze prijs? 

Als je kijkt naar de beschikbare collageensupplementen op de markt, dan zijn de prijzen uiteenlopend. Maar goedkoop is vaak duurkoop, omdat de ingrediënten dan niet van de beste kwaliteit zijn. En als het niet werkt, dan is het pas weggesmeten geld!
Collagen Elixir bevat enkel de beste selectie van kwaliteitsingrediënten die echt doen wat ze beloven. Ben je toch niet tevreden? Er is een "30 dagen niet tevreden, geld terug"-garantie!
Bovendien is duur relatief, want €3,7/dag is goedkoper dan een belegd broodje, een afhaalkoffie, en dan misschien nog een paar “ongezonde” dingen waar heel wat mensen zonder nadenken dagelijks geld aan uitgeven. De keuze is dan snel gemaakt: als we nog maar één ongezonde gewoonte vervangen door een dagelijkse portie collageen, dan hoeft dit niet duurder te zijn dan je al gewend bent. 

7. Welke resultaten kan je verwachten? 

De mooie resultaten liegen er niet om. Uiteraard wou ik zelf even testen of die resultaten wel kloppen, daarom testte ik het voor je uit.

Mijn ervaring:

De eerste 30 dagen dronk ik 2 flesjes per dag met 8u tussen voor een collageenboost, daarna 1 flesje dagelijks. Vanaf dag 21, na 42 flesjes dus, zag ik een duidelijke verbetering: de donkere kringen en de rimpeltjes onder mijn ogen waren minder. Ik merkte ook meer energie, minder haarverlies en een zachtere, gladdere huid op mijn hele lichaam.
Resultaten na 3 maanden? De dunne huid onder mijn ogen werd steviger en voller, minder doorzichtig, mijn lachrimpeltjes waren meer opgevuld, mijn gelaat kreeg een mooiere en frissere glow,…
Na 3 maanden non-stop je collageensupplement in te nemen, mag je 1 à 2 weken pauze nemen om je lichaam zelf de kans te geven om meer collageen aan te maken. Maar dit effect blijft jammer genoeg niet duren. Wil je je resultaten blijven verbeteren of behouden? Dan doe je gewoon verder of drink je om de 2 dagen een flesje.

Uit studies blijkt het volgende:

Werk jij ook aan een gezondere, stralende en stevigere huid? 

Lees meer over Collagen Elixir op deze pagina, of geef je bestelling hier door.
Collageensupplementen voor de huid: dingen die je zeker moet weten!

Waarom hyaluronzuur niet mag ontbreken in je make-up

Heb je last van een droge en gevoelige huid in de winter? Dat is volkomen normaal want de temperatuurverschillen buiten en binnen zorgen ervoor dat je huid meer vocht verliest. Je huid krijgt het zwaar te verduren. De oplossing? Hyaluronzuur! In deze blog vertel ik je alles over deze bekende vochtmagneet!

Lees meer

Een make-up workshop : leer je natuurlijke schoonheid accentueren!

Een individuele make-up workshop is echt voor iedereen een meerwaarde, ook wanneer je eigenlijk niet veel make-up draagt. Bij Encanto werk ik namelijk met de minerale make-up van jane iredale. Het grote voordeel? Je voelt niet eens dat je make-up draagt en dankzij de minerale ingrediënten ziet het resultaat er altijd natuurlijk uit! Daarnaast leer jij hoe je jouw natuurlijke schoonheid extra kan accentueren. Hoe zo’n workshop make-up of adviesmoment juist in zijn werk gaat? Dat vertel ik je graag in deze blog.

Lees meer

Persoonlijk Kleuradvies : ontdek welke kleuren je goed staan

De juiste kleuren zetten jouw natuurlijke schoonheid extra in de kijker. Omgekeerd geldt dat ook, er zijn nl kleuren die ervoor zorgen dat jouw mooiste puntjes niet genoeg in de verf worden gezet. Vraag je je weleens af waarom een bepaalde kleur je goed staat? Of speel jij het vaak op veilig, en durf je eigenlijk niet goed experimenteren? Bij persoonlijk kleuradvies ontdek jij welke kleuren je nu echt goed staan, zodat jij altijd stralend door het leven kan gaan! Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan even verder.

Lees meer

Waarom persoonlijk Stijladvies? Dit zijn de voordelen!

We zien er allemaal graag goed uit, maar we zien vaak enkel onze "minpuntjes" als we voor de spiegel staan. Spijtig toch? Jij verdient het om met een WOW-gevoel naar jezelf te kijken. Wat houdt persoonlijk stijladvies in?

Lees meer

Waarom is de minerale make-up van jane iredale zo goed?

De minerale make-up van jane iredale is gezond én goed voor je huid want het maakt je huid mooi én het verzorgt en beschermt ze tegelijkerheid. Hieronder vind je de 7 belangrijkste voordelen van minerale make-up.

Lees meer

Powder-Me SPF30 Refill Brush

De NIEUWE Powder-Me SPF 30 Refill Brush biedt een gewichtloze breedspectrum zonbescherming. Deze luxueuze, navulbare borstel past perfect in je tas en in je dagelijks leven! De luchtige poederformule is zowel voor je lichaam als je gelaat en kan zelfs moeiteloos over je make-up gedragen worden! Het blinkt en plakt niet, pikt niet in je ogen en is bovendien 40 min. waterresistent!

Lees meer

Smart Sun & Skincare Skin by Dings

Veilige, multifunctionele Sun & Skincare van Skin by Dings. Anti-aging, hypoallergeen, niet getest op dieren, vegan, glutenvrij en koraalvriendelijk, 100 % Belgisch én zeer aangenaam (niet plakkerig of blinkend). veilige zonnefilters (80% van natuurlijke oorsprong). Geschikt voor de ganse familie (ook baby's). Feel good vibes only!

Lees meer

Enlighten Plus Under-Eye Concealer

Ontdek de nieuwe revolutionaire Under-Eye concealer Enlighten Plus! Deze unieke all-round concealer zal meteen, maar ook blijvend op lange termijn, zorgen voor jeugdige, heldere ogen! De huid onder je ogen verheldert, ontzwelt en verzacht, maar ook de fijne lijntjes en rimpels worden zichtbaar vervaagd. Met SPF30/20 zodat de dunne huid onder je ogen beschermd is tegen de zon!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x