Persoonlijk Kleuradvies : ontdek welke kleuren je goed staan

De juiste kleuren zetten jouw natuurlijke schoonheid extra in de kijker. Omgekeerd geldt dat ook, er zijn nl kleuren die ervoor zorgen dat jouw mooiste puntjes niet genoeg in de verf worden gezet. Vraag je je weleens af waarom een bepaalde kleur je goed staat? Of speel jij het vaak op veilig, en durf je eigenlijk niet goed experimenteren? Bij persoonlijk kleuradvies ontdek jij welke kleuren je nu echt goed staan, zodat jij altijd stralend door het leven kan gaan! Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan even verder.

De kleurencirkel omvat alle kleuren

Bij kleuradvies maken we gebruik van de kleurencirkel van Itten. Dit omvat alle kleuren:
 • Eerst heb je de PRIMAIRE kleuren (rood, geel en blauw). Dit zijn de basiskleuren om al de andere kleuren te verkrijgen.
 • Daarnaast zie je de SECUNDAIRE kleuren, die je krijgt door 2 primaire kleuren te mengen.
 • Als laatste heb je ook de TERTIAIRE kleuren, die ontstaan wanneer een primaire kleur met een secundaire kleur wordt gemengd.
Verder maken we ook een onderscheid tussen de volgende kleureigenschappen : koel/warm, helder/gedempt en licht/donker.

Het leggen van kleurdoeken

Er zijn ontzettend veel verschillende kleuren en alles is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Daarom neem ik uitgebreid de tijd om je natuurlijke kleuren (huid, haar en ogen) te bestuderen. Ik stel jou verschillende vragen over je huid en haar waaronder:

 • Hoe snel bruint je huid en blijft je bruin lang?
 • Heb je sproetjes?
 • Hoe was je haarkleur als kind?
 • Verbleekt je haar in de zon?
 • Wanneer kwamen de eerste grijze haren?                                 
Uit jouw antwoorden kan ik al heel wat afleiden.


Vervolgens is het tijd om de gouden en de zilveren doek op te leggen en de 7 verschillende kleuranalysedoeken
.
 In deze analysedoeken staan de 6 kleureigenschappen centraal, waardoor we kunnen afleiden welke eigenschappen voor jou het allerbelangrijkste zijn.

Ik steek je niet in een ‘kleurhokje’

Het is belangrijk om veel kleurdoeken onder je gelaat te leggen en te checken wat deze doeken met je gelaat doen, zodat je niet meteen in een hokje geduwd wordt. We kijken verder dan de 4 seizoenen, want er is nog zoveel meer. Zo kijken we ook naar het volgende:
●  Welke kleuren flatteren jou het meeste en welke eigenschappen hebben deze kleuren?
●  Welke kleuren kunnen eventueel ook nog?
●  Welke kleureigenschappen moet je zeker vermijden omdat ze
     ○  te hard zijn voor je gelaat
     ○  je gelaat bleker maken
     ○  de aandacht wegnemen van je gelaat
     ○  je er ziek, vermoeid of gelig laten uitzien
     ○  helemaal niets doen en dus te flauw zijn
Welke kleursterkte mogen de kleuren hebben: licht, medium of donker?


Onthoud dit : “Een prachtige kleur zorgt voor harmonie met huid, ogen en haar maar zeker ook voor pit!”

Er zijn trouwens geen 4 seizoenstypes, maar 16 kleurtypes!

Het is foutief om te denken dat er slechts 4 seizoenstypes zijn (winter, zomer, lente en herfst) want er zijn in totaal 16 kleurtypes, zelfs subtypes die met kleuren van 2 seizoenen staan.

Topkleuren en accentkleuren

We bepalen tijdens het kleuradvies ook welke kleuren in grote hoeveelheden gedragen mogen worden (dit zijn jouw topkleuren) en welke kleuren je in iets mindere mate kan dragen (= jouw accentkleuren). In de zomer, als je huid gebruind is, sta je met veel meer kleuren. Dan kan een accentkleur die in de wintermaanden net iets te bleek is, in de zomer wel een topkleur worden. Daarom doe je de kleuranalyse best in de wintermaanden als je huid het bleekst is. 
We maken trouwens jouw volledige kleurenpaspoort op maat met al jouw top- en accentkleuren.

Kleurcombinaties en het totaalbeeld van je outfit

Het is ook belangrijk om naar je volledige outfit te kijken. Zo gaan we na welke kleurcombinaties gedragen mogen worden:
 • Is dat met een zacht contrast : kleur-op-kleur of ton-sur-ton vb licht- en donkerblauw?
 • Mag het een iets groter contrast zijn vb wit en donkerblauw?                                                
 • Mag het een groot contrast zijn : een kleur-tegen-kleur contrast vb rood/groen, oranje/blauw of een licht/donker contrast vb wit/zwart, geel/paars?
Hoe moet het totaalbeeld van je outfit eruit zien? Eerder licht, medium of donker?

We maken verschillende kleurencombinaties, zodat jij weet hoe jij de perfecte outfit kan samenstellen op basis van jouw kleuren!

We kijken samen in mode-catalogussen en zoeken naar geschikte kleurcombinaties voor jou. Zo toets ik of je alles begrepen hebt en ik je met een gerust hart kan "loslaten" in de winkels.


“In de allereerste plaats is het superbelangrijk om je gelaat te omringen met kleuren die je natuurlijke kleuren gaan versterken, maar je trekt best de lijn door naar je volledige outfit”

Bij kleuradvies kijken we ook naar je dagmake-up en gaan we virtueel shoppen

Ik maak je in de juiste kleuren op zodat jij instant ziet wat de juiste make-up met je gelaat doet. Met de gezonde, natuurlijke make-up van jane iredale zorg ik voor de finishing touch én een heel natuurlijke uitstraling want dat is even belangrijk als je kleding. Draag je de verkeerde make-upkleuren? Dan gaat dit uiteraard niet samen met het totaalbeeld van je outfit en zie je er "geschminkt" uit. 

Al deze tips giet ik in een volledig rapport

Het zou zonde zijn dat ik je al deze tips geef en je achteraf niet goed meer weet wat we besproken hadden. Daarom ontvang je achteraf een uitgebreid gepersonaliseerd verslag van minstens 20 bladzijden. Op die manier kan je thuis alles terug nalezen en kan je op lange termijn altijd hierop terugvallen. Het geeft je ook direct een leuke herinnering aan je kleuradvies bij Encanto! :-)

Nog enkele tips voor je kleerkast:

 1. Heb je geen topkleuren in je kleerkast? Je lost dit makkelijk op door een sjaaltje in je topkleuren te dragen zodat de kleur die dicht bij je gelaat komt je meteen opfrist!
 2. Ben je hier al goed mee weg? Dan kan je een stapje verder gaan. Trek jouw top- en accentkleuren door naar je volledige outfit, ook de kledij op je onderlichaam, panty’s, schoenen, handtas, juwelen, brilmontuur, haarkleur, make-upkleuren,... zodat alles heel harmonieus samen past. Je zal merken dat je ineens veel meer kleurencombinaties kan maken want alle kleuren uit je kleurenwaaier (van je kleurenfamilie - met dezelfde eigenschappen) combineren heel mooi samen.
 3. Je kan investeren in je basiskleuren voor basisitems (schoenen, jas, handtas, ceintuur,...) zodat de outfit altijd “klopt” en je steeds items hebt die bij elkaar passen. Een perfecte outfit maar geen jas, schoenen of handtas die erbij passen? Dat probleem is voorgoed verleden tijd!

Heb je graag nog leuke tips in je mailbox? 

Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief, dat kan via onderstaand formulier:

Natuurlijk ontvang ik jou met veel plezier voor persoonlijk kleuradvies!

Maak je afspraak voor kleuradvies bij Encanto in Leuven, dat kan via onze online agenda, via mail of telefonisch :
 • info@encantostyling.be 
 • +32 476 96.59.16.                                                                                                          Kleurrijke stijlvolle groetjes,

  Sigrid

Subscribe

* indicates required
 
 
 

We sturen enkel relevante en nuttige tips.

Je kan je op ieder moment terug uitschrijven onderaan iedere mail.


Persoonlijk Kleuradvies : ontdek welke kleuren je goed staan

Collageensupplementen voor de huid: dingen die je zeker moet weten!

Collageensupplementen voor de huid: er zijn zoveel mogelijke opties, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Spijtig genoeg is er ook zoveel verschil in kwaliteit, en is het dus helemaal geen garantie dat je de juiste keuze maakt. Daarom verzamelde ik al mijn tips en zaken die je zeker moet weten, vooraleer je een collageensupplement aankoopt.

Waarom hyaluronzuur niet mag ontbreken in je make-up

Heb je last van een droge en gevoelige huid in de winter? Dat is volkomen normaal want de temperatuurverschillen buiten en binnen zorgen ervoor dat je huid meer vocht verliest. Je huid krijgt het zwaar te verduren. De oplossing? Hyaluronzuur! In deze blog vertel ik je alles over deze bekende vochtmagneet!

Een make-up workshop : leer je natuurlijke schoonheid accentueren!

Een individuele make-up workshop is echt voor iedereen een meerwaarde, ook wanneer je eigenlijk niet veel make-up draagt. Bij Encanto werk ik namelijk met de minerale make-up van jane iredale. Het grote voordeel? Je voelt niet eens dat je make-up draagt en dankzij de minerale ingrediënten ziet het resultaat er altijd natuurlijk uit! Daarnaast leer jij hoe je jouw natuurlijke schoonheid extra kan accentueren. Hoe zo’n workshop make-up of adviesmoment juist in zijn werk gaat? Dat vertel ik je graag in deze blog.

Waarom persoonlijk Stijladvies? Dit zijn de voordelen!

We zien er allemaal graag goed uit, maar we zien vaak enkel onze "minpuntjes" als we voor de spiegel staan. Spijtig toch? Jij verdient het om met een WOW-gevoel naar jezelf te kijken. Wat houdt persoonlijk stijladvies in?

Waarom is de minerale make-up van jane iredale zo goed?

De minerale make-up van jane iredale is gezond én goed voor je huid want het maakt je huid mooi én het verzorgt en beschermt ze tegelijkerheid. Hieronder vind je de 7 belangrijkste voordelen van minerale make-up.

Powder-Me SPF30 Refill Brush

De NIEUWE Powder-Me SPF 30 Refill Brush biedt een gewichtloze breedspectrum zonbescherming. Deze luxueuze, navulbare borstel past perfect in je tas en in je dagelijks leven! De luchtige poederformule is zowel voor je lichaam als je gelaat en kan zelfs moeiteloos over je make-up gedragen worden! Het blinkt en plakt niet, pikt niet in je ogen en is bovendien 40 min. waterresistent!

Smart Sun & Skincare Skin by Dings

Veilige, multifunctionele Sun & Skincare van Skin by Dings. Anti-aging, hypoallergeen, niet getest op dieren, vegan, glutenvrij en koraalvriendelijk, 100 % Belgisch én zeer aangenaam (niet plakkerig of blinkend). veilige zonnefilters (80% van natuurlijke oorsprong). Geschikt voor de ganse familie (ook baby's). Feel good vibes only!

Enlighten Plus Under-Eye Concealer

Ontdek de nieuwe revolutionaire Under-Eye concealer Enlighten Plus! Deze unieke all-round concealer zal meteen, maar ook blijvend op lange termijn, zorgen voor jeugdige, heldere ogen! De huid onder je ogen verheldert, ontzwelt en verzacht, maar ook de fijne lijntjes en rimpels worden zichtbaar vervaagd. Met SPF30/20 zodat de dunne huid onder je ogen beschermd is tegen de zon!

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x