Waarom persoonlijk Stijladvies? Dit zijn de voordelen!

We zien er allemaal graag goed uit, maar we zien vaak enkel onze "minpuntjes" als we voor de spiegel staan. Spijtig toch? Jij verdient het om met een WOW-gevoel naar jezelf te kijken. Daarom is persoonlijk stijladvies zo belangrijk : we gaan na welke kleding en accessoires bij je gelaat, figuur én persoonlijkheid passen, zodat jij echt kan stralen! In deze blog zet ik de werkwijze en de voordelen van stijladvies op een rijtje.

Hoe gaat stijladvies in z’n werk?

Stijladvies, dat is niet zomaar even kijken welke kleding er absoluut in jouw kledingkast thuishoort. Nee, er gaat een volledige analyse aan vooraf. Het verloopt daarom in verschillende stappen:

Stijlanalyse

Om onze sessie perfect te laten verlopen geef ik je op voorhand wat ‘huiswerk’ mee. Je zoekt via Pinterest en/ of modecatalogussen voorbeelden van outfits die je mooi vindt. Hierbij moet je geen rekening houden met budgetten, je figuur of wat je partner graag ziet. Het gaat dus volledig om wat JIJ knap vindt.
Daarnaast stel ik je heel wat vragen over de voorkeur van je kledingstijl, wat je draagt bij allerlei gelegenheden (zoals thuis, op het werk, naar een feest,...) en welke stijl(en) jij fantastisch vindt: klassiek, romantisch, sportief of dramatisch?
In deze eerste fase ontdekken we welke kledingstijl je nu hebt en/ of naar welke kledingstijl je wil gaan.
"Het is perfect mogelijk dat je op dit moment nog zoekende bent naar je eigen stijl. Misschien vind je een bepaalde stijl wel ontzettend mooi, maar durf je dit nog niet te dragen. Het is ook zo dat je kleding mee evolueert met je leeftijd en de levensfase waarin je zit."

Gelaatsanalyse

Naast je kleding speelt je gelaat ook een grote rol. Wist je dat een ideaal gelaat ovaal is en een verhouding heeft die gelijk staat aan lengte = 1,5 x breedte? We bestuderen de gelaatsvorm en kijken naar die verhouding tussen de lengte en breedte. We kijken ook naar de volgende zaken:
●  Is je balans goed, of heb je juist een kort (kortwerkend gelaat) of lang gelaat (langwerkend gelaat)?
●  Heb je uitgesproken gelaatslijnen en hoe is het gesteld met de jukbeenderen, je voorhoofd, kaaklijn, neus, kin, mond, haarlijn...?
●  Wat is de vorm van je gelaat? Rond, vierkant, rechthoekig, hartvormig, diamant, driehoekig...?
○  Is je gelaat ovaal, dan kan je alle kanten uit met je kapsel, juwelen, halsuitsnijding en bril.
○  Is je gelaat te kort, te lang, te hoekig of te rond, dan werken we met optische effecten om je gelaat ovaal te laten lijken.
Je krijgt tijdens de gelaatsanalyse tips over kapsels, je brilmontuur, juwelen (korte/middellange/lange ketting/oorbellen) en halsuitsnijding.

Figuuranalyse

Na de stijl- en gelaatsanalyse is het tijd voor je figuuranalyse. Het is belangrijk dat je voor deze analyse een zwarte legging/ sportbroek of ondoorzichtige panty draagt en een zwart topje. Zo kan ik je figuur perfect opmeten.
Uit deze analyse kunnen we het volgende afleiden:
●  Je schouderomtrek, heupomtrek, taille maar ook pols en enkel (zodat we de botstructuur kunnen bepalen en weten welke accessoires voor het boven- en onderlichaam geschikt zijn.)
●  Welke juwelen, brilmontuur, ceintuur en handtas bij het bovenlichaam passen.
●  Voor het onderlichaam kijken we of de hak van de schoenen fijn, medium of stevig moet zijn.
●  We kijken naar de verhouding/ balans tussen schouders, heupen en taille. Hetzelfde doen we voor je de verhouding tussen je bovenlichaam en onderlichaam. Zijn je benen langer dan je bovenlichaam of niet? We gaan na hoe we deze beter in balans kunnen brengen.
●  We kijken of er een duidelijke taille aanwezig is.
●  We bestuderen je figuur: hoe is je hals, je boezem, buik, heupen, je spierinplant (rechte spieren, lichtgebogen of ronde spieren)?
Liggen de schouders en heupen op dezelfde lijn (minder dan 10 cm verschil), dan ziet het oog dit als "in balans". Is er meer dan 10 cm verschil, dan ben je uit balans. Je kan dus perfect maatje 36 hebben en uit balans zijn of maatje 42 en perfect in balans zijn."


Na deze analyse kennen we jouw figuurvorm, waardoor we in detail kunnen bespreken hoe je je het beste kleedt. Je krijgt bijvoorbeeld een antwoord op deze vragen:
●  Hoe kan je je taille uitgesproken of subtiel benadrukken?
●  Hoe kan je jouw boezem voller of net minder zwaar maken?
●  Hoe camoufleer je je buik of zware heupen?
●  Welke stoffen passen hier het best bij, welke prints zijn het mooist (qua vorm maar ook qua grootte), welke pasvorm, welke halsuitsnijding, mouwen, kraag, maar ook welke rok, broek, jurk, jas, panty, top?
●  We bespreken optische effecten : wat doen lichte en donkere kleuren, wat doen prints, wat doen horizontale, verticale en diagonale lijnen? Hoe kan je aandacht naar iets toe trekken en hoe kan je bepaalde zones waar je niet tevreden over bent camoufleren?
Ik demonstreer dit telkens met heel veel foto's en voorbeelden. Op al je vragen krijg je een duidelijk antwoord. Het is ook altijd een advies, uiteindelijk beslis je zelf of je hier rekening mee wil houden.
"Nog een belangrijke tip : als een outfit voor 70% voldoet aan mijn advies, dan is dit al een zeer goed. Het is niet de bedoeling om tijdens het winkelen gefrustreerd te geraken als je geen kledingstuk vindt dat 100% voldoet aan mijn advies"

We overlopen de meegebrachte kledingstukken

Twijfel je over bepaalde kledingstukken? Dan mag je die tijdens de figuuranalyse ook tonen. We bespreken dan waarom ze goed zijn of niet. Dit is echt een eye-opener, want je weet nu waar je op moet letten voor je lichaam.

Een persoonlijk stijlverslag

Na de sessie schrijf ik een gedetailleerd persoonlijk stijlverslag van zo’n 25 à 30 bladzijden. Hierin staat alles wat we besproken hebben, zodat je ook achteraf dit nog eens kan nalezen. Na de sessie blijf ik ook beschikbaar voor al jouw vragen.

Kleuren zijn eigenlijk nog belangrijker


Ben je van plan om stijladvies te boeken, maar je kent je juiste kleuren nog niet? Dan kan je best eerst kleuradvies boeken, want kleuren zijn nog belangrijker dan stijl. Je mag de perfecte blouse dragen die je lichaam flatteert, als deze in de foute kleur is, zal je waarschijnlijk te horen krijgen dat je er wat moe uitziet. Omgekeerd geldt dit ook: heb je een topkleur aan waar jouw gelaat echt van straalt, dan ziet niemand dat het model van de blouse je eigenlijk niet flatteert.
"Het allerbeste advies? Eerst weten welke kleuren je laten stralen (dat zorgt al voor die 50%) en dan een stapje verder gaan met stijladvies (voor die extra 20%)"


Als je start met kleuradvies, dan kan je:
●  in de winkel eerst op zoek gaan naar de juiste kleuren en daarna naar de ideale pasvorm, print, decolleté...
●  veel gerichter shoppen waardoor je tijd en veel geld bespaart want je hebt geen miskopen meer!
●  twijfels vermijden omdat je je niet meer laat beïnvloeden door de verkoopster, je mama of een vriendin tijdens het shoppen. Je weet nu zelf waar je op moet letten.

Hoe lang duurt zo’n figuur-, stijl- en gelaatsanalyse?

Stijladvies neemt +- 3 uur in beslag. We doen dit individueel of per 2, je kan dus zeker met een vriendin langskomen.
Voor 3 personen of meer, tot maximum 12 personen, kunnen we niet alles tot in detail bespreken en schrijf ik ook geen gedetailleerd verslag meer. In plaats daarvan laat ik iedereen elkaar opmeten zodat we weten wie welk figuur heeft. We overlopen daarna de verschillende figuurvormen en bespreken de optische effecten.

Om af te sluiten nog enkele tips die je zelf kan toepassen:

●  Hou je altijd aan deze volgorde bij het winkelen: kleur, stijl, maat.
●  Maak een inventaris op voor je gaat winkelen.
●  Koop niet omdat je iets leuk of mooi vindt, als het nergens bij past.
●  Kijk steeds op afstand in de spiegel zodat je kan letten op proporties en contour.

Benadruk jouw natuurlijke schoonheid met stijladvies

Altijd al willen weten welke kleding en accessoires de mooie kenmerken van je lichaam extra benadrukken? Maak dan een afspraak voor stijladvies bij Encanto in Heverlee, Leuven. Dat kan via onze online agenda, via mail of telefoon :
Wil je graag Styling tips ontvangen? Schrijf je dan onderaan in op onze nieuwsbrief.
Kleurrijke stijlvolle groetjes 
Sigrid

Subscribe

* indicates required
  
  
  

We sturen enkel relevante en nuttige tips.

Je kan je op ieder moment terug uitschrijven onderaan iedere mail.


Waarom persoonlijk Stijladvies? Dit zijn de voordelen!

Collageensupplementen voor de huid: dingen die je zeker moet weten!

Collageensupplementen voor de huid: er zijn zoveel mogelijke opties, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Spijtig genoeg is er ook zoveel verschil in kwaliteit, en is het dus helemaal geen garantie dat je de juiste keuze maakt. Daarom verzamelde ik al mijn tips en zaken die je zeker moet weten, vooraleer je een collageensupplement aankoopt.

Lees meer

Waarom hyaluronzuur niet mag ontbreken in je make-up

Heb je last van een droge en gevoelige huid in de winter? Dat is volkomen normaal want de temperatuurverschillen buiten en binnen zorgen ervoor dat je huid meer vocht verliest. Je huid krijgt het zwaar te verduren. De oplossing? Hyaluronzuur! In deze blog vertel ik je alles over deze bekende vochtmagneet!

Lees meer

Een make-up workshop : leer je natuurlijke schoonheid accentueren!

Een individuele make-up workshop is echt voor iedereen een meerwaarde, ook wanneer je eigenlijk niet veel make-up draagt. Bij Encanto werk ik namelijk met de minerale make-up van jane iredale. Het grote voordeel? Je voelt niet eens dat je make-up draagt en dankzij de minerale ingrediënten ziet het resultaat er altijd natuurlijk uit! Daarnaast leer jij hoe je jouw natuurlijke schoonheid extra kan accentueren. Hoe zo’n workshop make-up of adviesmoment juist in zijn werk gaat? Dat vertel ik je graag in deze blog.

Lees meer

Persoonlijk Kleuradvies : ontdek welke kleuren je goed staan

De juiste kleuren zetten jouw natuurlijke schoonheid extra in de kijker. Omgekeerd geldt dat ook, er zijn nl kleuren die ervoor zorgen dat jouw mooiste puntjes niet genoeg in de verf worden gezet. Vraag je je weleens af waarom een bepaalde kleur je goed staat? Of speel jij het vaak op veilig, en durf je eigenlijk niet goed experimenteren? Bij persoonlijk kleuradvies ontdek jij welke kleuren je nu echt goed staan, zodat jij altijd stralend door het leven kan gaan! Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan even verder.

Lees meer

Waarom is de minerale make-up van jane iredale zo goed?

De minerale make-up van jane iredale is gezond én goed voor je huid want het maakt je huid mooi én het verzorgt en beschermt ze tegelijkerheid. Hieronder vind je de 7 belangrijkste voordelen van minerale make-up.

Lees meer

Powder-Me SPF30 Refill Brush

De NIEUWE Powder-Me SPF 30 Refill Brush biedt een gewichtloze breedspectrum zonbescherming. Deze luxueuze, navulbare borstel past perfect in je tas en in je dagelijks leven! De luchtige poederformule is zowel voor je lichaam als je gelaat en kan zelfs moeiteloos over je make-up gedragen worden! Het blinkt en plakt niet, pikt niet in je ogen en is bovendien 40 min. waterresistent!

Lees meer

Smart Sun & Skincare Skin by Dings

Veilige, multifunctionele Sun & Skincare van Skin by Dings. Anti-aging, hypoallergeen, niet getest op dieren, vegan, glutenvrij en koraalvriendelijk, 100 % Belgisch én zeer aangenaam (niet plakkerig of blinkend). veilige zonnefilters (80% van natuurlijke oorsprong). Geschikt voor de ganse familie (ook baby's). Feel good vibes only!

Lees meer

Enlighten Plus Under-Eye Concealer

Ontdek de nieuwe revolutionaire Under-Eye concealer Enlighten Plus! Deze unieke all-round concealer zal meteen, maar ook blijvend op lange termijn, zorgen voor jeugdige, heldere ogen! De huid onder je ogen verheldert, ontzwelt en verzacht, maar ook de fijne lijntjes en rimpels worden zichtbaar vervaagd. Met SPF30/20 zodat de dunne huid onder je ogen beschermd is tegen de zon!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x